Speltips

Speltips är något som många bloggare nuförtiden ägnar sig åt. Det handlar om att man helt enkelt bloggar om olika sportevenemang och utser ett tips på nämnda evenemang. För att göra detta så behövs egentligen ingenting. Men att göra det grundligt och bra är en helt annan femma.

Speltipsare är i grund och botten bloggare. De brukar i alla fall nästan alltid vara det. Det brukar handla om killar och tjejer som helt enkelt tycker om att skriva om sport. Jag gjorde det förut för längesedan när jag tyckte att det var intressant. Redan 2003 började jag faktiskt skriva speltips och matchreferat till en sida som numera inte längre finns.

Speltips kan vara bra och dåliga

Det är svårt att speltipsa. Det ska man komma ihåg. De flesta som gör det speltipsar också vara som en hobby. Visst finns det vissa proffs som speltipsar också, men de hör till undantagen.

Min poäng är att man ska vara försiktig innan man tar ett råd från någon som skrivit ett speltips. Den som skriver kanske kan vara världens bästa person med de allra bästa intentioner, men samtidigt omedveten om att speltipset kanske inte är så bra. Det är också svårt att speltipsa och att ta sig till grundläggande spelteori är inte helt lätt det heller. Det är ett svårt ämne att förstå odds och bedöma värdet i att spela på dessa odds.

Allt handlar om att läsa på och vara duktig på att göra avvägningar. Om du inte kan göra en bra bedömning rent matematiskt så spelar det ingen roll hur mycket kunskap du har om ett sportevenemang. Så det är mycket som man måste ha iordning innan man har skapat bra förutsättningar för sig själv att speltipsa till andra spelare.

Speltips är kul att läsa men ska bara vara en del i själva beslutet för om man ska spela på ett spel eller inte. Det bästa är att alltid tänka efter eget huvud, tycker jag.